Megjelent "A pécsi felsőoktatás évszázadai"

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Nemrégiben jelent meg 'A pécsi felsőoktatás évszázadai' című kötet Fedeles Tamás,Lengvári István, Pohánka Éva és Polyák Petra tollából. Az Előszóból idézünk:

"Jelen kötet több feladatot igyekszik teljesíteni. Egyrészt a város polgárai, az egyetem vendégei és az intézmény története iránt érdeklődők számára kíván röviden tájékoztatást nyújtani a pécsi felsőoktatás megszakítottságokkal és széttagoltságokkal is sikeresnek mondható évszázadairól. Másrészt az egyetem jelenlegi és volt polgárainak ad reményeink szerint újabb kapcsolódási és kötődési pontokat főiskolai-egyetemi identitásukhoz. Harmadrészt - gondolva a modernkori egyetem 2012-es centenáriumára - ösztönözni kívánja a további alapkutatásokat, adattárak, forráskiadványok, kari monográfiák elkészítését, melyek csak a történészek és az egyes tudományterületek szakembereinek közös munkájaként jöhetnek létre."

A kötet forrás- és képanyaga bőven válogat az Egyetemi Levéltár dokumentumaiból, a szerzők közül ketten is az intézmény munkatársai.

You shall not pass!