Egykor és ma

Egykor és ma - A pécsi egyetem polgárai

2020. január 29.

Lezajlott az Egykor és ma - A pécsi egyetem polgárai című kötet bemutatója, illetve a kapcsolódó kiállítás ünnepélyes megnyitója.

Az eseményről készül video:

 

Címkék: könyvbemutató

Ideggyógyászati és Elmekórtani klinika

2017. október 10.

 A fal régen

A kötet és a kiállítás összeállítása során számtalan kép került ki a válogatásból. Ezekből és más érdekességekből szeretnénk ezen a felületen néhányat bemutatni. A Magyarság folyóirat 1925-ös számában a pécsi egyetemről készített riportsorozat képei is kimaradtak a végső szerkesztés során. A felső képen az akkori nevén Ideggyógyászati és Elmekórtani klinika épülete látható a mai József Attila út felől. Az egykori fal nagy részét régen elbontották már, de pont a fotózás során figyeltünk fel a régi fal megmaradt töredékére, mely a klinika udvarából látszik: ez látható a második képen.

 

Régi fal maradványa

Címkék: klinika, fotók

Meghívó

2017. szeptember 14.

Az Egyetemi Levéltár műhelyében készült kötet archív fotók, képeslapok és mai fotók segítségével mutatja be az egyetem és jogelődeinek talán legfontosabb infrastrukturális hátterét: az épületeit. A kétnyelvű (angol és magyar) kiadvány nem csak a szűkebb szakmának szól, hanem időutazásra hívja az egyetem régi és mai polgárait, illetve a város lakóit. A kötet és a kiállítás anyagát összeállították és friss fotókat készítették Lengvári István és Ruprech Judit.

A kötetet október 18-án mutatja be a levéltár, melyhez kiállítás is kapcsolódik. (Részletek a csatolt meghívóban!) A levéltár weboldalának külön menüpontjában számolunk be a programmal kapcsolatos újdonságokról és teszünk közzé a a kötetből kimaradt képeket illetve kapcsolódó tartalmakat.

Címkék: könyvbemutató

Hamarosan

2017. augusztus 04.

Címkék:

You shall not pass!