könyvbemutató

Egykor és ma - könyvbemutató

Meghívó

 

Sorozatunk második kötetében -- ismét a teljesség igénye nélkül -- mutatjuk be a pécsi felsőoktatás elmúlt közel száz évének polgárait. A professzorok, hallgatók, tanárok, orvosok mellett a képeken láthatók az egyetemi többi munkatársai is. Az archív fotókat az elmúlt években készített modern felvételek egészítik ki. Ajánljuk munkánkat a jelen és a múlt egyetemi polgárainak, a város lakóinak és Pécs felsőoktatásának múltja iránt érdeklődőknek.

A kötet összeállítói: 

Lengvári István (1970) történész--levéltáros, a PTE Egyetemi Levéltár igazgatója. A 19-20. századi társadalomtörténet és historiográfia kutatója,  a Korall társadalomtörténeti folyóirat alapító-szerkesztője és a PTE BTK Történettudományi Intézetének óraadó tanára.

Csortos Szabolcs (1983) szabadúszó fotóriporter és képszerkesztő.  A PTE eseményeit több mint egy évtizede örökíti meg az UnivPécs keretein belül.

A kötetet február 11-én mutatja be a levéltár. (Részletek a csatolt meghívóban!) 

 

2020.02.11 Tudásközpont

Meghívó

Az Egyetemi Levéltár műhelyében készült kötet archív fotók, képeslapok és mai fotók segítségével mutatja be az egyetem és jogelődeinek talán legfontosabb infrastrukturális hátterét: az épületeit. A kétnyelvű (angol és magyar) kiadvány nem csak a szűkebb szakmának szól, hanem időutazásra hívja az egyetem régi és mai polgárait, illetve a város lakóit. A kötet és a kiállítás anyagát összeállították és friss fotókat készítették Lengvári István és Ruprech Judit.

Könyvbemutató: Havasréti József - Szerb Antal

A szerző levéltárban is dolgozott, bár nem erről lesz szó csütörtökön.

"A pécsi bölcsészkar bölcsője" - könyvbemutató

 

2013. november 12-én 18 órakor került sor "A pécsi bölcsészkar bölcsője" c. kötet bemutatójára.

Két fotó a rendezvényről:

Könyvbemutató

Könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés a két világháború közötti pécsi bölcsészkarról

A PTE kettős jubileuma mellett a BTK még két évfordulót ünnepel ebben a tanévben: a Tanárképző Kar megalakulásának harmincadik, és a Bölcsészettudományi Kar önállóvá vállásának huszadik évfordulóját.
Ennek a rendezvénysorozatnak keretében támogatta a Kar A Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Kar tanácsülési jegyzőkönyveinek napirendi pontjai 1918-1940 című kötetünket.

A kötet kerekasztalbeszélgetéssel egybekötött bemutatója november 28-án, 18:00órakor kezdődik, helyszíne a Művészetek és Irodalom Háza.

A rendezvényt köszönti: Prof. Dr. Fischer Ferenc, a PTE Bölcsészettudományi Kar dékánja

A kötetről és a két világháború közötti pécsi bölcsészkarról beszélgetést folytat:

Havasréti József kommunikációkutató, PTE BTK
Jankovits László irodalomtörténész, PTE BTK (a beszélgetés moderátora)
Kovács Adrienn levéltáros, PTE Egyetemi Levéltár (a kötet szerkesztője)
Lengvári István főlevéltáros, igazgató, PTE Egyetemi Levéltár (a kötet kiadója)
Zsidi Vilmos levéltárvezető Corvinus Egyetem levéltára (a kötet lektora)

Könyvbemutató

Bemutattuk legújabb kiadványunkat a szakmai közönségnek.

A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség március 8-án, az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban tartotta évi rendes közgyűlését és szakmai napját. A rendezvény keretében a PTE Egyetemi Levéltár bemutatta a frissen megjelent A Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Orvostudományi Kar tanácsülési jegyzőkönyveinek napirendi pontjai 1926-1951 c. kötetét a szakmai közönségnek.

Feliratkozás RSS - könyvbemutató csatornájára
You shall not pass!