díjak

Év Levéltára 2020

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára nyerte el az Év Levéltára 2020 díjat.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete döntése értelmében, ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára veheti át az ÉV LEVÉLTÁRA 2020 szakmai díjat. A rangos elismerést – 2012. évi alapítása óta immár kilencedik alkalommal – az adott évben kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltári intézménynek ítéli oda a zsűri. A díj átadása egyben a Nyitott Levéltárak programsorozat központi rendezvénye. Az ünnepélyes díjátadásra a COVID 19 vírus miatt kialakult veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések miatt sajnos rendhagyó módon, online formában kerül sor

 

2021. április 13-án 10 órakor.

 

A Magyar Levéltárosok Egyesülete bíráló bizottsága a beérkezett pályázatok alapján egyhangúan a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának ítélte oda a díjat. Döntésük indoklásában kiemelték, hogy a PTE Egyetemi Levéltára másfél évtizede magas színvonalon végzi szakmai munkáját, kiemelkedő a beágyazottsága az egyetemi életbe és kutatásba. Magas szintű tudományos munkát végez, amelyet számos általuk készített kiadvány, kiállítás és konferencia igazol.

 

A díjátadáson Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszönti a vendégeket. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Szóllás Péter, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője szintén jelezte részvételét. A díjátadást követően egy imázs filmet és egy kisfilmet tekinthetnek meg, majd konferenciával folytatódik a rendezvény. A tanácskozás előadásairól a meghívóból tájékozódhat.

 

Az érdeklődők a Magyar Levéltárosok Egyesülete Youtube csatornáján élőben követhetik a rendezvényt.

 

A rendezvény programja itt olvasható.

PTE Év Publikációja díjátadó

2014. november 6-án ünnepi szenátusi ülés keretében adták át a PTE Év Publikációja díját két kollegánknak.

 

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett doktori oklevélátadó ünnepség keretében adták át a 2013-2014. Év Kiemelkedő Publikációja díjakat, a PTE Tudományos Tanácsának javaslata alapján.

Lengvári István és Polyák Petra az egyéb szervezeti egységek kéviseletében A pécsi bölcsészkar bölcsője c. forrásközlő és interjúkötetért részesült a díjban.

Az Univ TV híradása az eseményről:

 

Feliratkozás RSS - díjak csatornájára
You shall not pass!