pályázat

A Levéltár kézikönyvtára NKA támogatással bővült

Kézikönyvtárunk 250 ezer forint értékben, 95 kötettel bővült a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásának köszönhetően.

A megvásárolt könyvek között a 19-20. század magyar történelmét bemutató munkák mellett idegen nyelvű egyetemtörténeti munkák is találhatók.

A kötetek az Egyetemi Levéltár kézikönyvtárában már használhatók!

 

NKA támogatás savmentes dobozokra

Raktárunk részére idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 420 darab savmentes levéltári dobozt szereztünk be.

NKA támogatással bővült a kézikönyvtárunk

A Levéltár kézikönyvtára 60 kötettel bővült 150 ezer forint értékben a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásának jóvoltából.

Savmentes dobozok NKA támogatással

Raktárunk részére idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 300 darab savmentes levéltári dobozt szereztünk be.

NKA támogatással beszerzett levéltári dobozok

Új kötetünk - Egyetemi Tanács tanácsülési jegyzőkönyvei

Megjelent a PTE Egyetemi Levéltár kiadványai sorozat harmadik kötete

A Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Egyetemi Tanácsa tanácsülési jegyzőkönyveinek napirendi pontjai 1914-1943 címmel jelent meg a PTE Egyetemi Levéltár kiadványai sorozat harmadik kötete.

A könyv az Erzsébet Tudományegyetemet mutatja be az Egyetemi Tanács ülései napirendi pontjainak kigyűjtésével. A PTE Egyetemi Levéltár őrizetében található egyetemi tanácsülési jegyzőkönyveket az egyetem története szempontjából a legfontosabb - és bizonyos korszakhatárig - a legteljesebb forráscsoportnak tekinthetjük. Ahogy a sorozat korábbi köteteiként megjelent orvosi és bölcsészkari kiadvány bevezetőjében is kiemeltük, ez a forráscsoport nem csupán az egyetemtörténészek számára jelent kiindulási alapot. Tapasztalataink alapján szerteágazó kutatásokhoz tud segítséget nyújtani történészek, művészettörténészek, muzeológusok és a családfájukat kutató érdeklődők számára is.

Levéltárunkban még egy hasonló kötet (az Erzsébet Tudományegyetem  jogi kari tanácsülési jegyzőkönyvi kivonatairól) elkészítése is előkészületben van.

A kötet az  támogatásával jelent meg.

NKA pályázat

NKA pályázati támogatásnak köszönhetően a Levéltár kézikönyvtára 56 új kötettel gazdagodott 150 ezer forint értékben.

Raktárunk részére pedig szintén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szereztünk be 270 db savmentes levéltári dobozt.

 

 

 

NKA pályázat

NKA pályázati támogatásnak köszönhetően a Levéltár kézikönyvtára 39 új kötettel gazdagodott 100 ezer forint értékben.

NKA támogatás

A PTE Egyetemi Levéltár a közelmúltban a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával savmentes irattároló dobozokat és raktári páratartalom- és hőmérséklet mérésére szolgáló eszközöket vásárolt. A dobozok a tavaly átvett iratanyag tárolását szolgálják, a mérőműszerek a decemberi tesztüzem után január elsejétől "élesben" szolgáltatnak adatokat az iratok tárolására szolgáló raktárakról.

Feliratkozás RSS - pályázat csatornájára
You shall not pass!